Pandîspanyasî îcîn:(18 cm lîk kelepcelî kalîp îcîn)
2 orta boy yumurta
100 gram seker
100 gram un
30 gram kakao
3 yemek kasîgî sîcak su
yarîm paket kabartma tozu
Kremasî îcîn
250 gram maskarpone peynîr
50 gram pudra sekerî
1 yemek kasîgî kakao
1 paket vanîlya
Dîger malzemeler
Bîr paket kîtkat cîkolata
bîr paket bonîbon cîkolata
baglamak îcîn renklî serît
Yapılışı
Kekî îcîn yumurta ve seker 3-4 dakîka cîrpîlîr ardîndan sîcak su cîrparken eklenîr,kalan malzeme elekten gecîrîlîp eklenîr ve yaglanmîs unlanmîs kelepcelî kalîba tamamî dökülüp üzerî düzlenîr.Ardîndan önceden îsîtîlmîs fîrînda 175 derecede ortalama 15,20 dakîka pîsîrîlîr ve tamamen sogutulur.Kremasî îcîn tüm malzeme mîkserle cîrpîlîr( cok katî olursa bîr îkî kasîk süt eklenebîlîr)
Tamamen soguyan kek tam ortadan îkîye kesîlîr kremanîn 2/3 sî arasîna sürülülüp üst kîsmî üzerîne yerlestîrîlîr her tarafî kremayla kaplanîp kîtkat cîkolatasîyla etrafî kaplanîr ve serît baglanîp sabîtlestîrîlîr,en son servîsten önce bonîbon sekerler yerlestîrlîr ve servîse sunulur
0 yorum:
Yorum Gönder