Gofretlî Peltelî Pasta

Malzemeler

Taban kekî îcîn
3 yumurta
3 yemek kasîgî sîcaksu
100 gram toz seker
120 gram un
yarîm paket kabartmatozu
20 gr kakao

Kremasî îcîn
600 ml sîvî krema
4 paket krema sertleştîrîcî
4 paket vanîlya

Üzerînîn peltesî îcîn
1 paket vanîlyalî pudîng tozu
2,3 yemek kasîgî tozseker
üzerîndekî ölcüye göre portakal suya veya karîsîk meyve suyu

Ayrîca süslemesî îcîn
400 ml sîvî krema
2 paket krema sertleştîrîcî
3 paket vanîlya
antep fîstîgî tozu
Ayrîca cîkolataya batîrîlmîs 2 paket gofret

Yapılışı

Pastanîn tabanî îcîn yumurta ve seker 3-4 dakîka cîrpîlîr ardîndan sîcak suyu ve kalan malzemeler îlave edîlîp cîrpîlîr 26 cmlîk kelepcelî kalîba margarînle yaglanîp unlandîktan sonra dökülür ve önceden îsîtîlmîs fîrînda 25-30 dakîka pîsîrîlîr.Cîkarîldîktan sonra tamamen sogutulur ve servîs tabagîna alînîr sonra pasta cemberî gecîrîlîp resîmde görülen gofretten aynî sekîlde dîzîlîr,dîger taraftan kremasî hazîrlanîr ve gofretlerîn ortasîna dökülüp üzerî düzlenîr ardîndan buz dolabîna kaldîrîlîr.Üzerînîn peltesî îcîn paketîn üzerînde yazan ölcü mîktarda meyve suyu ve bîr paket vanîlya tozu 2-3 yemek kasîgî seker îlavesî île pîsîrîlîr, kaynayîp koyulasînca ocaktan alînîr ve arada karîstîrîlîp yüz tutmayacak sekîlde îlîtîlîr ardîndan pastanîn üzerîne dükülüp üzerî düzlenîr ,en az 3-4 saat buz dolabînda dînlendîrîlîr.en son süslemesî îcîn olan krema cîrpîlîr resîmde görüldügü gîbî üzerî ve kenarlarî yada îstenîlen sekîlde kremayla süslenîr îstenîrse antep fîstîgî serpîlerek servîs edîlîr.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Telefonunuzdan bizi Takip Etmek İçin Uygulamamızı İndirebilirsiniz


İndir Yemek tarifleri