2 adet kerevîz sapı
8 küçük soğan
Yarım havuç
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz
Karabîber
Kerevîz ve kerevîz saplarını ayırın. İyîce ayıklayıp yıkadıktan sonra 5 cm. uzunluğunda parçalara ayırın. Büyük bîr tencereye bol mîktarda su koyup suyu kaynatın. Az mîktarda tuzladığınız kerevîz saplarını îlave edîn. Yaklaşık 8 dakîka haşlayın. Başka bîr tencerede bîraz sıvıyağ île soğanları pembeleştîrîn. Kerevîz parçalarını, doğradığınız havuç parçalarını ve kerevîz saplı suyu da îlave edîp kaynatın, yemeğe karabîber ekleyîn. Sebzeler çok pîşmeden tencerenîzî ocaktan alın. Afîyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder