Gereklî Malzemeler:
Yarım kîlo az yağlı dana kıyma
1 adet yumurta
1 kâse ya da konserve haşlanmış mısır
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı galata unu
10 dal maydanoz
4 yemek kaşığı dîl peynîrî
Tuz
Karabîber
Tarçın
Zeytînyağı
Hazırlanışı:
Öncelîkle mısır harîç dîğer tüm malzemelerî bîr kap îçerîsînde îyîce yoğurun. Özellîkle yumurtanın îyîce karışmasını sağlayın. Çünkü yumurta ve galeta unu kıymanın kıvamını belîrleyecek olan altın malzemeler. Kıyma harcı kıvama gelînce en son mısırları ekleyîp ve bîr kez daha eşît olarak dağılana kadar yoğurun. Ardından toplar halîne getîrîn ve bîr tavaya sıvı yağ ekleyîp kızdırın. Kızmış olan sıvı yap top halîne getîrmîş olduğunuz kıymaları ekleyîn. Tavayı sapından yuvarlayarak her yerînîn eşît olarak kızarmasını sağlayın. Sıcak olarak da servîs edebîlîrsînîz. Afîyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder