Klasik Kek (Tarifi)

Malzemeler 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt 1 su bardağından eksik sıvı yağ 3 adet yumurta 2,5 su bardağı elenmiş un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Hazırlanışı Küçüklüğünüzden beri bildiğiniz, alıştığınız klasik kek tarifi ile sizlerleyiz. Öğleden sonra çayın yanında hafif bir atıştırmalık olarak hazırlayabileceğiniz, ani gelen misafirler için tabakları zenginleştirebileceğiniz sade bir kek. Yumurta ve şekeri derin bir kabın içerisine alıp mikser veya çırpma teli yardımı ile 5 dakika boyunca köpürene kadar çırpıyoruz. Ardından sıvı yağı ve sütü de ilave ediyoruz ve 5 dakika da bu şekilde çırpıyoruz. Ayrı bir kasede un ve kabartma tozunu karıştırıyoruz. Ardından bu karışımı yumurtalı karışımın içerisine ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Son olarak vanilyayı da katıyoruz ve bir süre daha çırpıyoruz. Kek hamuru bu şekilde hazır oluyor. Kek kalıbını sıvı yağ ile yağlıyoruz. Daha sonra hamurumuzu kalıba yavaş yavaş döküyoruz. İster tepsi kullanın, ister borcam, isterseniz kek kalıbı. Bunda bir sınırlama yok tabiki. Önceden ısıtmış olduğumuz 175 derecelik fırının orta bölümünde 45 dakika civarında pişiriyoruz. Daha sonra fırını açalım ve bir kürdan batırıp çıkaralım. Kürdan eğer temiz çıkarsa kek pişmiş oluyor, eğer kürdan bulaşık çıkarsa bir 5 dakika daha pişirin. 1 saat kadar keki dinlenmesi için fırında bekletiyoruz. Ardından kalıptan çıkarıyoruz. Yemekye.Com Afiyet olsun. Hazırlama Süresi: 15 minute(s) Pişirme Süresi : 50 minute(s) Diyet Tipi : Uygun Değil Dietary restriction: Halal Kaç Kişilik: 6

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Telefonunuzdan bizi Takip Etmek İçin Uygulamamızı İndirebilirsiniz


İndir Yemek tarifleri