Hurmacık Tatlısı (Tarifi)
Hazırlanma Süresi
30 Dakika
Pişirme Süresi
50 Dakika
Toplam süre
1 Saat 20 Dakika
Kaç Kişilik: 1 Tepsi
Malzemeler:
250 gram tereya
2 yemek kaşık yoğurt
2 adet yumurta
1 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı karbonat veya kabartma tozu
2,5 bardak un
Yarım kilo toz şeker
2 su bardağı su
Yapılışı:
Tereyağı mikserle köpük durumuna gelinceye kadar çırpılır. Sonra sırasıyla şeker, yumurta, yoğurt, kabartma tozu konularak tekrar mikserle çırpılır. Daha sonra yavaş yavaş un konularak poğaça hamuru gibi yoğurulur ve elde irice bir köfte şekli verilerek hafifçe yağlanmış tepsiye konur. Üzerine rendenin tersi bastırılarak şekil verilir ve 180 derecede 45-50 dakika kadar pişirilir. Öte yandan şeker ve su kaynatılarak 10-15 dakika şerbet hazırlanır. Fırından çıkarılan tatlı soğuduktan sonra şerbet sıcak olarak dökülür. (Hamur soğuk, şerbet sıcak olacak)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
görünüşü bile insanın canına cektirmeye yetiyor
Yorum Gönder