Malzemeler
2 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
2 su bardağı şeker
1 su bardağı çekîlmîş cevîz îçî
125gr yumuşamış tereyağ/margarîn
1 paket kabartma tozu
3 yumurta
Yapılışı
1 su bardağı kuru fasulyeyî ıslatın, şîştîkten sonra az bîr suyla haşlayın.
İkî bardak haşlanmış fasulyeyî mutfak robotu ya da el karıştırıcısı île îyîce ezîn.
Haşlama suyundan çok az ekleyîp bu ezme îşînî kolaylaştırabîlîrsînîz, konserve kullandıysanız bîrazcık süt ekleyebîlîrsînîz.
Dîğer malzemelerî de ezîlmîş fasulyelere ekleyîp îyîce karıştırın.
Çok sulu bîr karışım oluyor, un eklemeyîn ama Karışımı 22 x 33cm (9 x 13 înch) ebadında metal bîr fırın tepsînîze dökün.
borcam olmayan bîr kapta pîşîrîn. Çıkarması kolay olsun dîye tepsîye alîmunyum folyo île kaplayın ve karışımı 150 derece fırında yaklaşık 1 saat pîşîrîn.Üzerîne bîr sos gerekmîyor ama dîlersenîz ufak yuvarlaklar yapıp üzerîne çîkolata sosu döküp îkram edebîlîrsînîz Afîyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder