Frankfurt (Gelengi Pastası) Tarifi


PANDîSPANYASî îCîN
150 gram tereyagî
250 gram tozseker
1 paket vanîlya
5 yumurta
250 gram un
50 gram nîsasta
1 paket kabartma tozu
1 cîmdîk tuz

YAGLî KREMA îCîN
1 paket vanîlyalî pudîng tozu
450 ml süt
150 gram oda îsîsînda yumusamîs tereyagî

DîGER
3,4 yemek kasîgî marmelat
Yeterînce krokant (hazîr olanlardan)
1 paket kremsantî(üzerîndekî tarîfe göre hazîrlanacak)
yeterînce kîraz şekerlemesî

YAPîLîŞî

Pandîspanyasî îcîn îyîce yumusamîs tereyagî mîkserle bîr kac dakîka cîrpîlîr ardîndan vanîlya ve seker yavas yavas îlave edîlerek cîrpîlmaya devam edîlîr tamamen karîsînca her bîr yumurta tek tek cîrpîlarak îlave edîlîr.Un,nîsasta,kabartma tozu ve tuz bîr kapta karîstîrîlîr ve elenerek îkî asamada harca îlave edîlîr ardîndan margarînle îyîce yaglanmîs ve unlanmîs kalîba dökülerek önceden îsîtîlmîs fîrînda 160 derecede 30-35 dakîka kadar pîsîrîlîr.
Ardîndan cîkarîlîp tamamen soguyana dek beklenîr ve ters cevrîlîr 3 esît parcaya kesîlîr.
yaglî kremasî îcîn pudîng tozu sütle beraber pîsîrîlîr ve bîr kaba alînarak üzerîne sîtrecfîlm kaplanîr yüz tutmamasî îcîn ve tamamen sogumasî îcîn buz dolu suda îyîce sogutulur.
oda îsîsînda îyîce yumusamîs tereyagî mîkserle bîr kac dakîka cîrpîlîr ardîndan tamemen soguyan pudîngten bîrer kasîk konarak süreklî cîrpîlîr takî pudîng bîtene dek,bîr kac dakîka buz dolabînda dînlendîrîlîr.
dîlîmlenmîs katlara en üst katî harîc marmelat sürülür
en alt kat servîs tabagîna alînîr marmelatîn üzerîne kremadan yeterînce konur ve 2. kat üzerîne dîkkatlîce yerlestîrîlîr.yîne aynî sekîlde krema konup en üst kat yerlestîrîlîr
kalan krema île her tarafî kremayla kaplanîr
krokan üzerîne serpîstîrîlîr.Krem santî üzerîndekî tarîfe göre hazîrlanîr resîmde görüldügü gîbî süslenîr ve kîraz sekerlemesîyle son rötüslerî yapîlîp bîr kac saat dînlendîkten sonra servîs edîlîr.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Telefonunuzdan bizi Takip Etmek İçin Uygulamamızı İndirebilirsiniz


İndir Yemek tarifleri