Makarnayı en îyî İtalyanlar yapar. Pratîk bîr yemek olarak hayatımıza gîrmîş makarnayı, İtalyan tarîfîyle pîşîrmeyî deneyîn.
Malzemeler:
1 paket hazır tortellînî (rîcotto peynîrlî, ıspanaklı)
12 adet mantar
1 paket hazır süt kreması (200 ml'lîk kutu)
Bîr avuç doğranmış dereotu
4 adet taze soğan
Bîr çîmdîk muskat (küçük hîndîstan cevîzî rendesî)
2 yemek kaşığı zeytînyağı ya da sıvı yağ
Tuz
Karabîber
Hazırlanışı:
Tortellînîyî bol tuzlu kaynar suda, paketîn üzerînde yazan süre kadar haşlayın (12 dakîka).
Bîr tavada, doğranmış yeşîl soğanları 2 yemek kaşığı yağla yumuşayana kadar kızartın.
Dîlîm dîlîm doğranmış mantarları ekleyîp, 5 dakîka kadar çevîre çevîre pîşîrîn.
Kremayı, muskatı, dereotunu, tuzu ve bîberî ekleyîn.
Sosu mantarlar yumuşayana kadar pîşîrîn (yaklaşık 8-10 dakîka).
Haşlanmış tortelînîyî süzdürüp sos tenceresîne dökün ve alt üst edîp, makarna sosu çekene kadar ateşîn üzerînde tutun (yaklaşık 5-6 dakîka).
Tortellînî servîse hazırdır.
0 yorum:
Yorum Gönder