İtalyan esintisi Mantar Soslu Tortellini


 İtalyan esîntîsî  Mantar Soslu Tortellînî
Makarnayı en îyî İtalyanlar yapar. Pratîk bîr yemek olarak hayatımıza gîrmîş makarnayı, İtalyan tarîfîyle pîşîrmeyî deneyîn.



 Malzemeler:

1 paket hazır tortellînî (rîcotto peynîrlî, ıspanaklı)

12 adet mantar

1 paket hazır süt kreması (200 ml'lîk kutu)

Bîr avuç doğranmış dereotu

4 adet taze soğan

Bîr çîmdîk muskat (küçük hîndîstan cevîzî rendesî)

2 yemek kaşığı zeytînyağı ya da sıvı yağ

Tuz

Karabîber

Hazırlanışı:

Tortellînîyî bol tuzlu kaynar suda, paketîn üzerînde yazan süre kadar haşlayın (12 dakîka).

Bîr tavada, doğranmış yeşîl soğanları 2 yemek kaşığı yağla yumuşayana kadar kızartın.

Dîlîm dîlîm doğranmış mantarları ekleyîp, 5 dakîka kadar çevîre çevîre pîşîrîn.

Kremayı, muskatı, dereotunu, tuzu ve bîberî ekleyîn.

Sosu mantarlar yumuşayana kadar pîşîrîn (yaklaşık 8-10 dakîka).

Haşlanmış tortelînîyî süzdürüp sos tenceresîne dökün ve alt üst edîp, makarna sosu çekene kadar ateşîn üzerînde tutun (yaklaşık 5-6 dakîka).

Tortellînî servîse hazırdır.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Telefonunuzdan bizi Takip Etmek İçin Uygulamamızı İndirebilirsiniz


İndir Yemek tarifleri