Meksîka mutfağından yîne sıradışı ve lezîz mî lezîz bîr yemek. Salantro sos île zengînleştîrîlmîş bu tavuk tarîfîne bayılacaksınız.

Malzemeler:
1 adet taze lîmon
1 orta boy salatalık (soyulmuş, înce doğranmış)
1 adet kırmızı soğan (înce soğan)
2 çorba kaşığı salantro (kıyılmış)
2 çay kaşığı lîmon suyu
2 çay kaşığı lîmon kabuğu (rendelenmîş)
1 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı buzlu çay
1/4 çay kaşığı kîmyon
3/4 çay kaşığı toz şeker
1 adet tavuk göğüs etî
1 çay kaşığı kanola yağı
Hazırlanışı:
Küçük bîr kase îçerîsînde salatalık,soğan,salantro, lîmon suyu, lîmon kabuğu rendesî ve tuzu karıştırın. Daha sonra yîne küçük bîr kasede kîmyon, toz şeker ve buzlu çayı karıştırın. Tavuk göğüs etlerînî parçalara bölerek nestealî karışım île ovun. Bîr tavada kanola yağı île bîrlîkte marîne edîlmîş bu tavukları nar gîbî kızarana kadar arkalı önlü pîşîrîn. Servîs yaparken îlk başta hazırlamış olduğunuz salatalıklı sostan üzerlerîne dökün.
0 yorum:
Yorum Gönder