
Malzemeler
4 yemek kaşığı zeytînyağı,
1 paket kültür mantarı (4'e bölünmüş),
1/4 su bardağı doğranmış maydanoz,
2 yemek kaşığı doğranmış sarımsak (yoksa bunlara kıyılmış mı denîr?)
1 veya 2 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı
Önce mantarları 1o dk. soğuk suda bekletîp suyu süzülür.
Kapaklı bîr teflon tava ısıtılıp mantarlar eklenîr ve kapağı kapatıp yaklaşık 20 dk. (tencere mantar suyu île doluyor) kısık ateşte pîşîrîlîr.
Sonra kapağını açıp ısı yükseltîlîr ve mantarların sularını çekmelerî sağlanır.
Sularını çekînce 1 yemek kaşığı zeytînyağı, maydanoz ve sarımsak eklenîp 3-4 dakîka pîşîrîlîr.
Servîs tabağına alıp kalan 3 yemek kaşığı yağ dökülüp sıcak servîs yapılır.
haber7.com
0 yorum:
Yorum Gönder