Malzemeler
1 Adet Hindi
10 Arpacık Soğan
1 Adet Defne Yaprağı
1 Çay Bardağı Zeytin Yağı
2 Adet Domates
4 Adet Sivribiber
Tuz Karabiber Kırmızı Biber
İç Pilav İçin
2 su Bardağı Pirinç
2 Doluca Yemek Kaşığı Tereyağı
2 Çorba Kaşığı Dolmalık Fıstuk
1 Kuru Soğan
200 gr Kuzu Ciğeri
2 Çorba Kaşığı Kuş Üzümü
3 Su Bardağı et Suyu
Yeni Bahar Karabiber tarçın Tuz
Yemeğin Yapılışı
orta boy hindiyi yıkayın
soğanları rendeleyin sarımsakları dövün
içine 2 limon suyu ilave edin
salçayı tuz karabiber kekik ve şekeri ekleyerek tüm mazemeyi karıştır
hazırladığınız bu sosu tel süzgeçten geçirip içine sıv yağ ilave edin
hindinin içine ve dışına bu sosu sürüp buzdolabında 1 gece bekletin
kalan sosu saklayın
fırın tepsisini sıvı yağla yağlayıp hindiyi tepsiye yerleştirin
kalan sosu hindiye sürün orta ısılı fırında üstü nar gibi kızarana dek pişirin
not: hindinin lezetli olması için mutlaka sosta 1 gece bekletin ve hindinin içini
kestaneli pilavla doldurun
Afiyet Olsun
1 yorum:
harika
Yorum Gönder