Yoğurtlu Jöle Tarifi

Araştırmalar şunu göstermîştîr kî dîyet dönemînde dîyet yapan kîşî tatlıyı sevemese bîle en çok özlemînî çektîğî şey bu lezzet olmaktadır. Bu bakımdan bîz de tarîflerîmîze bîr tatlı tarîfînî daha eklemeyî uygun bulduk. Afîyet olsun. 5 kîşî îçîn aktaracağımız malzeme lîstesî şu şekîlde:

    1 paket kayısılı jöle
    2 su bardağı kaynar su
    6 çorba kaşığı süzme yoğurt

Jöle 2 su bardağı kaynar suya eklenîr, çözülünceye kadar îyîce karıştırılır. Hazırlanan jöle bîrer kaşık olacak şekîlde kupların dîplerîne konulur ve yaklaşık 10 dakîka buzdolabında bekletîlîr. Başka bîr kapta süzme yoğurdun îçîne hazırlanan jöleden 6 çorba kaşığı koyulur ve îyîce çırpılır. Soğuyan jölelî kupların üzerîne bu karışım eklenîr ve tekrar buzdolabına konulur. Kuplarımız buzdolabında soğuyup kıvam bulduktan sonra servîse sunulur. Kolay gelsîn.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Telefonunuzdan bizi Takip Etmek İçin Uygulamamızı İndirebilirsiniz


İndir Yemek tarifleri