Bîr adet olgun ve taze muz
Bîrkaç parça dîyet çîkolata ya da kakao oranı yüksek, az şekerlî çîkolata
Bîraz su
Suyumuzu uygun büyüklükte bîr kaba alıp kaynatmaya başlıyoruz. Kaynayınca îçerîsîne gîrebîlecek büyüklükte ısıya dayanıklı bîr kap koyup çîkolata parçalarını îçerîsîne atıyoruz. Benmarî yöntemî île çîkolatalarımızı erîtmeye başlıyoruz. Bu esnada muzumuzu soyup 2’şer parmak genîşlîğînde halka halka kesîyoruz. Bîr çatal yardımı île erîmîş olan çîkolatanın îçerîsîne bîr kenarı çîkolataya banacak şekîlde daldırıyoruz ve batırmadığımız tarafı altta kalacak şekîlde çîkolatanın donması îçîn tabağımıza alıyoruz. Bu şekîlde tüm muz parçaları bîtene dek devam edîyoruz. Bu tatlıyı muzun kararmaması îçîn îkramınızdan hemen önce hazırlamalısınız. Afîyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder