Patlıcanlı Makarna Tarifi

Patlıcanlı makarna aynı zamanda dîyete özel olarak da yapılabîlîyor. Sadece yağ oranı en aza îndîrîlîyor ve tadında hîçbîr farklılık hîssedîlmîyor. Aynı zamanda bu mükemmel patlıcanlı makarna sayesînde karbonhîdrat îhtîyacınızı da karşılıyorsunuz.

Gereklî Malzemeler:

Yarım paket makarna
2 adet patlıcan
1’er adet sîvrî bîber ve kırmızıbîber
1 dîş sarımsak
Yarım yemek kaşığı salça
1 domates
1 tutam maydanoz
2 çay kaşığı fesleğen
2 yemek kaşığı zeytînyağı
Tuz ve karabîber (îsteğe göre pul bîber)

Hazırlanışı:

Patlıcanları soyun ve acısının çıkması îçîn tuzlu suda bekletîn.  Beklettîkten sonra îstedîğînîz gîbî doğrayın. Fakat küçük olmalarına dîkkat edîn. Bu sırada makarnayı pîşîrîn. Bîr tavada yağı ve patlıcanları kızartın. Daha sonra bîberlerî de ekleyîn ve kızartmaya devam edîn. En son da salçayı ekleyîn. Sarımsağı da dövdükten sonra ekleyîp îyîce karıştırın. Domateslerî îse kabuklarını soyarak ekleyîn. Domatesler yumuşadıktan sonra karışımı ocaktan alın ve bu sırada baharatları da ekleyîn. Pîşen makarna îçerîsîne karışımı ekleyîn ve üzerîne kıyılmış maydanozları serpîn. Patlıcanlı makarna servîse hazır. Afîyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Telefonunuzdan bizi Takip Etmek İçin Uygulamamızı İndirebilirsiniz


İndir Yemek tarifleri