* 1 bütün kuzu budu (kısa but tercih edilmeli)
* 7 çorba kaşığı sade yağ veya margarin
* 1 bardak su
* 2 çorba kaşığı patates unu
* 2 çay kaşığı tuz
* 1 adet büyük kalın havuç
* 1 limon
* 1 ufak paket patates unu
Yapılışı:
Kuzu budunun ortasından ilik kemiği çıkarılır. Yerine haşlanmış havuç sokulur, yıkanır ve bir tepsiye yerleştirilir, etin her tarafı limonlanır, tuzlanır ve yağ ilave edilir. Orta hararetli fırında bir saat kadar pişirilmeye bırakılır, pişmesine yakın bir bardak su konulur. Bir saat sonra et fırından çıkarılarak salçasından ayrılır. Soğutulur. Yuvarlak dilim halinde ve ince olarak kesilir. Servis tabağına dizilir ve yanına arzu edilen garnitür konulur. Bu arada bir adet ufak paket patates unu bir fincan su ile halledilir ve salçaya ilave edilir, bir iki kaynamadan sonra süzülür ve rostonun üzerine dökülür. İsteğe bağlı olarak patates püresi yanında da servis edilebilir. Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder