Tas Kebabı



Malzemeler
* 1 kilo kuzu veya koyun eti
* 4 çorba kaşığı sade yağ veya yemeklik margarin
* 1/2 çorba kaşığı domates salçası
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 bardak su
* 2 orta boy soğan

Yapılışı
Et, ceviz büyüklüğünde kuşbaşı biçimde kesilir ve güzelce yıkanır. Suyu iyice süzdürüldükten sonra bir tencereye konur. İçerisine rendelenmiş soğan ilave edilir. Yağı da ilave edildikten sonra kızgın ateşte 15 dakika kavrulur. Salça su ile ezilir, ete ilave edilir. Karabiber ve tuzu da koyduktan sonra, kızgın ateşte 5 dakika kaynatılır. Üzerinden köpüğü mutlaka alınmalıdır. Orta ateşte 45 dakika pişirilir. Patates tavası veya pilav ile servis edilir.
 afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Telefonunuzdan bizi Takip Etmek İçin Uygulamamızı İndirebilirsiniz


İndir Yemek tarifleri