İlk olarak soğanı derin bir kabın içine rendeleyelim. Daha sonra kıymayı yoğurma kabına alalım. İçine ufalanmış ekmek içini, 1 yumurtayı, sıvıyağ, karabiber, kekik, toz bulyon ve kaşar peyniri rendesini ilave edelim.
Malzemelerimizi iyice yoğuralım. İyice kıvama gelmiş olan harcımızın içine bezelyeleri ekleyelim ve ezmeden karıştıralım. Karıştırdıktan sonra limon büyüklüğünde parçalar koparalım ve avuç içimizle iyice yuvarlayalım.
Daha sonra fırın tepsisine belli aralıklarla dizelim. Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürelim ve önceden ısıtılmış fırına sürüp pişirmeye bırakalım. İçine 1 çay bardağı sıcak su ekleyelim. Yaklaşık 20 dakika piştikten sonra fırından çıkaralım ve sıcak olarak servise sunalım. Afiyet olsun.
MALZEMELER
500 gr. köftelik dana kıyma
1 su bardağı konserve bezelye
2 dilim bayat ekmek içi
2 adet yumurta
1 adet kuru soğan
1 kahve fincanı kaşar peyniri rendesi
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 adet toz bulyon
karabiber, kekik, tuz
0 yorum:
Yorum Gönder