Hamsi Böreği (Tarifi)

Malzemeler
 1 kg.hamsi
 2 orta boy soğan
 2 su bardağı pirinç
 1 çay bardağı sıvı yağ
 1 demet maydonoz
 1 tutam kuru nane
 1 tutam karabiber
 1 tatlı kasığı tuz
 1 tatlı kasığı salça
 Yeteri kadar su

Tarif
Yag, sogan, salça kavrulur. Pirinç eklenip pilav yapılır iyice demlendikten sonra tuz, karabiber, nane katılıp ocaktan alınır. Hamsiler iyice yıkanır, mısır ununa bulandıktan sonra kılçıkları çıkarılır. yaklasık 26 cm çapındaki düz kapaklı çevirme tavasına 1 çorba kasıgı sıvı yag koyduktan sonra hamsiler sırtları dısa gelecek ve bosluk kalmayacak sekilde tavanın iç ve yan yüzeylerine dizilir. Hazırladıgımız iç pilav tavaya yayılır hamsilerin dısarı tasmıs uçları üste kapatılır açıkta kalan yerler yine bosluk kalmayacak ve sırtları dısa gelecek sekilde hamsilerle kaplanır. Ocakta hamsilerin alt yüzeyi pistikten sonra tavanın kapagına ters çevrilir kapaktaki hamsileri pismeyen tarafını tavaya gelecek sekilde geri koymadan önce bu yüzeyi için de tavaya 1 çorba kasıgı sıvı yag konulur. Hamsilerin bu yüzeyi de kızarınca ocaktan alıp yuvarlak tepsiye ters çevrilir servise hazırdır.

Afiyet olsun.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

hamsi böreği harika oluyor elinize sağlık

Yorum Gönder

 
Telefonunuzdan bizi Takip Etmek İçin Uygulamamızı İndirebilirsiniz


İndir Yemek tarifleri