10 adet mezgit balığı filetosu
Tuz
Tane karabiber
4 adet iri domates
30 gr (2 çorba kaşığı) Sana
3 çorba kaşığı ince kıyılmış soğan
1 diş sarmısak (ince kıyılmış)
1 defne yaprağı
45 ml (3 çorba kaşığı) konyak (isteğe bağlı)
Tarif
Mezgit filetolarını tuzlayıp biberleyin. Filetoların iki ucunu birbirinin altına kıvırarak üçe katlayın.
Margarini bir tavaya koyup eritin. Yağ kızınca ince kıyılmış soğan, sarmısak ve defne yaprağını atıp çevirin.
Domatesi ilave edin.
Hazırladığınız mezgit filetolarını, kıvrılmış kısımları alta gelecek şekilde bir güvece dizin.Üzerine konyak dökün.Bir çorba kaşığına konyak koyup yakın ve kaşıkta ki yanan konyakla güveçte ki yanan konyağı alevlendirin.
Ana Yemek
Hazırlık bölümünde gösterilen biçimde mezgit filetolarını katlayın. Domateslerin kabuklarını soyun, enine ortadan ikiye bölün ve çekirdeklerini temizleyin. Domatesleri ince ince küp şeklinde doğrayın.
Margarin ile kavrulmuş soğan, sarmısak karışımına domatesi ekleyin. Tuzunu ayarlayıp, kısık ateşte domateslerin verdiği suyu tamamen çekinceye kadar kısık ateşte yaklaşık 10 dakika pişirin. Ateşten alıp, sosu bir kenarda sıcak olarak tutun.
Balığınıza değişik bir tat katmayı arzu ederseniz, güvece dizdiğiniz mezgit filetolarını konyakla alevlendirip, yanması bitince domates sosunu katın. Güvecin ağzını sıkı bir kapak veya alüminyum folyo ile kapatıp orta ateşte 10 dakika pişirerek sıcak olarak servis yapın.
1 yorum:
daha önce hiç yemedim ama pişirip deneyecem
Yorum Gönder