Güveçte Balık (Tarifi)

Malzemeler
 5 Adet Orta Boy Levrek
 2 Adet Patates
 1 Adet Soğan
 7 Adet Defne Yaprağı
 3?4 Diş Sarımsak
 1,5 Adet Limon
 1 Çay Bardağı Sıvıyağ
 2 Çay Kaşığı Karabiber
 2 Çay Kaşığı Tuz

Tarifimiz:
Lüferleri Bıçakla Kılçıklarına Değecek Şekilde Paralel Olarak Çizin. Bir Kapta Sıvı Yağı, Dövülmüş Sarımsakları, Baharatları, İki Adet Defne Yaprağını ve Yarım Limon Suyunu İyice Çırparak Yoğun Bir Kıvam Haline Getirin. Çizmiş Olduğunuz Balıkları Bu Sosun İçinde 1 Saat Kadar Bekletin. Balıklara Tat Vermesi İçin Güvecin İç Kısmına Defne Yapraklarını Dizin. Üzerlerine Levrekleri Yerleştirin. Aralarına Piyazlık Doğranmış Soğanları, İnce Uzun Şeritler Halindeki Patates Çubuklarını, Domates ve Limon Dilimlerini Serpiştirin. Önceden Isıtılmış Fırında 175 Derecede Pişirip Servis Yapın Afiyet Olsun

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Telefonunuzdan bizi Takip Etmek İçin Uygulamamızı İndirebilirsiniz


İndir Yemek tarifleri