Hamsi Buğulama (Tarifi)


Malzemeler
 1 kg hamsi balığı tuz
 Taze çekilmiş karabiber
 1 limon
 300 gr (yaklaşık 1 su bardağı) konkase domates
 150 gr (2 küçük) soğan (ince kıyılmış)
 3 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz
 1 defne yaprağı
 30 gr (2 çorba kaşığı) margarin

Tarifimiz
Hazırlık

Temizlenmiş hamsi balıklarını düzgünce yan yana derin bir tavaya dizin.

Tavadaki balıkların üzerine konkase domatesi ve ince kıyılmış soğanı yayın.

Limon dilimlerini, maydanozu ve defne yaprağını üzerine yerleştirin.

Ana Yemek

Hamsi balıklarını temizleyip tuzlayın ve biberleyin. Hazırlık bölümünde gösterilen biçimde bir tavaya dizin. Limonun yarısının kabuğunu soyup dilimleyin, diğer yarısının suyunu sıkın.

Balıkların üzerine konkase domates, soğan, limon dilimleri, maydanoz ve defne yaprağını yerleştirin.

Margarini bir tavada eritin. Eritilmiş Sana`yı balıkların üzerinde gezdirin. Limon suyunu da dökün. Tavanın ağzını sıkı bir kapak veya alüminyum folyo ile sıkıca kapayıp ağır ateşte 10 dakika pişirin.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

neffis

Yorum Gönder

 
Telefonunuzdan bizi Takip Etmek İçin Uygulamamızı İndirebilirsiniz


İndir Yemek tarifleri