Füme Balık Tabağı (Tarifi)

Malzemeler
 1 Dilim Somon Füme
 1 Dilim Mersin Füme
 1 Dilim Lakerda
 4 Adet Sardalya Tuzlama 4 Sap Dereotu
 2 Adet Salatalık
 2 Adet Domates
 4 Adet Marul Yaprağı
 4 İnce Dilim Rokfor Peyniri

Tarifimiz:

Domatesleri dörde bölüp birer adet marul yaprağı ile birlikte tabakların ortasına koyun. Füme dilimleri dörde bölüp rolu yapın. Daha önceden en az iki saat elma sirkesinde dinlendirip tuzunu giderdiğiniz lakerda ve tuzlu balığı yıkayıp tabaklara taksim edin. Üzerlerine birer damla zeytinyağı ile limon ilave edin. Balıkları domatesin etrafına dizin. Aralarına soyulup dilimlenmiş salatalıkları ve dereotlarını yerleştirip süsleyin. Tabağın bir kenarına da bir ince dilim rokfor peynirini yerleştirin ve soğuk servis yapın.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

harika çok güzel teşekkürler

Yorum Gönder

 
Telefonunuzdan bizi Takip Etmek İçin Uygulamamızı İndirebilirsiniz


İndir Yemek tarifleri