Geleneksel Lazanya (Tarifi)

Malzemeler
 1 paket Taze Yumurtalı Lazanya,
 400 gr. Kıyma,
 2 Adet Soğan,
 2 Adet Domates,
 1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı,
 1 Adet Patlıcan,
 2,5 Su Bardağı Süt,
 1 Çay Kaşığı Un,
 1 Yemek Kaşığı Tereyağı Veya Margarin,
 2 Yemek Kaşığı Parmesan Rende,
 Karabiber,
 Tuz.

Tarifimiz:
Soğanı Küp Doğrayın. 1 Domatesi Rendeleyin. İkincisini Soyup Küp Kesin. Patlıcanı Alaca Soyup Küp Doğrayın. Tuzlu Suda Bekletin.

Zeytinyağını Isıtın. Soğanları ve Kıymayı Ekleyip, Çevirin. Suyunu Çekince Domates Rendesi ve Doğranmış Domatesi Ekleyin. Biraz Çevirip Patlıcanları İlave Edin. Kısık Ateşte 9-10 dakika Pişirmeye Bırakın.

Filiz Taze Yumurtalı Lazanya`yı Tuzlu Suda 10 Dakika Haşlayın, Süzün. Beşamel Sos İçin Tereyağını Eritip, Unu Ekleyin ve Çevirin. Soğuk Sütü Yavaşca Ekleyin. Tuz, Biber Ekip Koyulaşana Kadar Pişirin.

Fırın Kabına Beşamel Yayıp Üstüne Lazanyaları Dizin ve Kıymalı Harcı yayın. En üste Lazanya Gelecek Şekilde Dizin. Kalan Beşameli Yayıp, Parmesan Rendesi Serpiştirin. 200 Derecelik Fırında 10-12 Dakika Pişirin Afiyet Olsun

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Telefonunuzdan bizi Takip Etmek İçin Uygulamamızı İndirebilirsiniz


İndir Yemek tarifleri