3 Adet 1/2 Orta Boy Palamut Balığı
100 gr Mantar
25 gr Arpacık Soğan (İyice Kıyılmış)
300 gr (3 Orta Boy) Domates
30 gr (2 Çorba Kaşığı) Margarin
1 limon
100 ml (2/5 Su Bardağı) Balık Suyu
Tuz
Taze Çekilmiş Karabiber
1/2 Çorba Kaşığı İnce Kıyılmış Tarhun Otu
Tarifimiz:
Hazırlık
Bütün palamut balığını temizleyip 2 cm kalınlığında yuvarlak dilimlere bölün ve yıkayın. Mantarları yıkayıp, temizleyin ve ince ince dilimleyin.
Soğanları piyaz doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup konkase doğrayın.
Fırın kabını margarin ile yağlayın. Balıkları dizin; üzerine soğan, mantar ve domatesleri serpiştirin. Balık suyunu ilave edin, tarhun otunu serpin.
Ana Yemek
Hazırlık bölümünde gösterildiği biçimde palamut balığını, domates ve soğanları doğrayın.
Fırınınızı 180°C`ye getirip, ısıtın.
Fırın kabına palamut dilimlerini dizin. Soğan ve domatesleri balıkların üzerine yayın. Mantar dilimlerini yerleştirin. Lİmonun kabuğunu soyun ve yuvarlak dilimler halinde keserek fırın kabına koyun. Balık suyunu ilave edip, tarhun otunu serpin. Tepsinin üzerini bir yağlı kağıt ile kapatın. Limonun kabuğunu soyun ve yuvarlak dilimler halinde kesin. Önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirip, sıcak olarak, kendi suyu ile beraber servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder