Dil Balığı Tavası (Tarifi)

Malzemeler
 5 Adet 250 gr`lık Dil Balığı
 75 gr (5 çorba kaşığı)
 Margarin (Ezilerek Yumuşatılmış)
 1/4 limon
 2 Çorba Kaşığı İnce Kıyılmış Maydanoz
 Bir Tutam Toz Kırmızı Biber
 Un
 Suyla Çırpılmış Yumurta Sarısı
 Galeta unu
 Ayçiçek Yağı (Kızartmak İçin)

Tarifimiz:
Hazırlık

Hazırladığınız çeyrek limonun suyunu sıkın. Margarini katıp, ezerek karıştırın. Kıyılmış maydanozu ve toz kırmızı biberi ilave edin. Ezerek malzemeyi Sana`ya yedirin.

Dil balıklarını önce una bulayın ve fazla ununu silkeleyin. Sonra az miktarda su ile çırpılmış yumurta sarısına bulayın. En son olarak da galeta ununa bulayıp, fazlasını silkeleyin.

Un, yumurta ve galeta ununa bulanmış dil balıklarını kızgın yağda kızartın.

Ana Yemek

Dil balıklarını temizleyin, derisini çıkartın ve yıkayın. Orta kılçığını takip ederek başından kuyruğuna kadar bir kesik atın. Kestiğiniz hizadan fileto çıkarır gibi her iki tarafın etini kılçığından koparmadan sıyırın.

Önce margarini hazırlayın. Aşağıda gösterildiği gibi, margarini limon suyu, maydanoz ve kırmızı biber ile birlikte ezin. Yağı buzdolabında soğutun.

Dil balıklarını hazırlık bölümünde gösterildiği biçimde una, yumurtaya ve galeta ununa bulayın. Bir tavada ayçiçek yağını kızdırın. Yağ kızınca balıkları tavaya koyup, her iki tarafları da altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın. Kestiğiniz orta kısım iki yana doğru kıvrılacaktır.

Kızarmış dil balıklarını süzdürerek yağdan çıkartın. Üzerine havlu kağıt serilmiş bir tabağa aktarın. Her balığın ortasına eşit miktarda maydanozlu Sana`dan koyun. Haşlanmış sebzelerle servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Telefonunuzdan bizi Takip Etmek İçin Uygulamamızı İndirebilirsiniz


İndir Yemek tarifleri