Beğendili Balık Sote (tarifi)

Malzemeler
 400 gr. mezgit
 3 adet sivribiber
 2 adet defne yaprağı
 1 çorba kaşığı krema
 100 gr. mantar
 2 çorba kaşığı tereyağ ve sıvı yağ
 Tuz, karabiber, kırmızıbiber

Beğendi için:
 3 adet patlıcan
 3 çorba kaşığı un
 1 çay bardağı kaşar peynir
 3 çorba kaşığı tereyağ
 1 su bardağı süt
 Tuz, karabiber

Tarif
Tavada yağı eritip kızdırdıktan sonra küçük küçük doğradığınız mantarları, sivribiberleri kavurun. Ayıklanmış kuşbaşı iriliğindeki balık etlerini ve defne yaprağını ekleyip sote edin. Kremayı ve baharatları ilave edin. Patlıcanları ateşte közleyin. Kabuklarını soyup çatal yardımıyla ezin. Başka bir kapta tereyağını ve unu karıştırarak kavurun. Sütü yavaş yavaş ilave edip karıştıra karıştıra beşamel sos haline getirin. Tuz ve karabiberi ilave edin. Patlıcanlarla beşamel sosu karıştırın. Rendelemiş kaşar peynirini ekleyin. Balığın yanında beşamel soslu beğendiyi servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Telefonunuzdan bizi Takip Etmek İçin Uygulamamızı İndirebilirsiniz


İndir Yemek tarifleri