Barbunya Tavası (Tarifi)

Malzemeler
 1 kg Barbunya Temizlenip, Yıkanmış, Kurulanmış)
 1/2 Çay k. tuz, beyazbiber
 250 ml (1 su bardağı) bira
 350 g (yaklaşık .3 su bardağı) elenmiş un
 125 ml (1/2 su bardağı) zeytinyağı ya da ayçiçek yağı
 1 limon (süsleme için)
 1/2 bağ maydanoz (süsleme için)
 75 g (5 çorba k.) margarin


Tarif
Balıkları tuzlayıp, biberleyin ve biraya batırın. Una bulayıp, fazla ununu silkeledikten sonra balıkları tavada kızdırdığınız zeytinyağında, her iki tarafı da kızarana dek kızartın.

Kağıt havlu üzerinde fazla yağlarını süzdürün. Önceden ısıtılmış tabaklara alın.
Sana`yı bir tavada eritin. Yağ iyice kızıp, kahverengileşmeye başlar başlamaz balıkların üzerine dökün. Barbunya tavasını limon ve maydanozla süsleyip, sıcak olarak servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Telefonunuzdan bizi Takip Etmek İçin Uygulamamızı İndirebilirsiniz


İndir Yemek tarifleri