Tatustam portakallı kurabiye

Tatustam portakallı kurabiye tarifi, Mikser yardımıyla 3/4 su bardağı tereyağını krema haline gelene dek çırpın. Yarım su bardağı pudraşekerini ekleyin ve çırpmaya devam edin. Portakal esansı da ekledikten sonra 1-2 dakika daha çırpın. Ardından unu ve mısır nişastasını ekleyin. Düşük hızda malzemeler özleşene dek çırpın. Hamuru iki eşit parçaya bölün. Her bir parçayı düz, yuvarlak bir tabak üzerinde yassıltın. Üzerini plastik folyoyla kapatarak, buzdolabında 1 saat bekletin. Kreması için küçük bir kapta tereyağını çırpın. Şekeri yavaş yavaş ekleyin. Ardından kremayı, portakal suyunu, rendelenmiş portakal kabuğunu ve kakaoyu ekleyin. İYice karışana dek çırpın. Koyu bir kıvam alması için buzdolabında 15-20 dakika bekletin. Fırını 200 derecede ısıtın. Buzdolabında beklettiğiniz hamurları unlu bir zeminde yarım cm. kalınlığında açın. Küçük bir bardak yardımıyla hamurdan parçalar kesin. Kestiğiniz hamurları yağlı kağıtla kaplanmış tepsiye sıralayın 15-17 dakika pişirin. Pişne kurabiyeleri spatula yardımıyla tepsiden alın. Yarısının üzerine krema sürün ve üzerini diğer kurabiyelerle kapatın ve servis yapın. Afiyet olsun…

Tatustam  portakallı kurabiye malzemeleri :

    . 3/4 su bardağı tereyağı
    . Yarım su bardağı pudraşekeri
    . 2 çay kaşığı portakal esansı
    . 1 buçuk su bardağı su
    . Çeyrek su bardağı mısır nişastası

Kreması İçin:

    . Çeyrek su bardağı tereyağı
    . 1 su bardağı pudraşekeri
   . 1 çorba kaşığı krema
    . Yarım portakal suyu
    . Yarım rendelenmiş portakal kabuğu
    . 1 çay kaşığı kakao

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Telefonunuzdan bizi Takip Etmek İçin Uygulamamızı İndirebilirsiniz


İndir Yemek tarifleri