Tatustam Kurukafa Kurabiye Tarifi

Enaz iki saatlik bir hamur dinlendirme sureci var. Vanilyali ve kakaolu hamurlar yapilip, ayni boyda iki silindir olarak sekillendiriliyor. Sonra bu silindirlerle azicik oynanarak, kurukafa bicimi veriliyor. Vanilyali hamur tahta kasik sapi, bicak, sis vs yardimiyla boydan boya delinerek, goz, burun deligi, agiz yapiliyor. Biz bunu bir defada beceremedigimiz icin, kestikten sonra, her kurabiye uzerinde ayri ayri yaptik. Cocuklarinizin cok eglenecegi bir projeye donusebilir bu asama. Sonucta ortaya cikan kurabiyelerin her biri digerinden farkli, ama hepsi lezzetli ve kitir kitirdi.

Vanilyali Hamur icin:

    2 bardak un
    1/2 tatli kasigi kabartma tozu
    1/4 tatli kasigi tuz
    114 g yumusak tereyagi
    1 bardak seker
    1 yumurta
    1 1/2 tatli kasigi vanilya

Kakaolu Hamur icin:

    1 bardak un
    1/2 bardak kakao
    1/2 tatli kasigi kabartma sodasi
    1/4 tatli kasigi kabartma tozu
    1/8 tatli kasigi tuz
    114 g yumusak tereyagi
    1/2 bardak esmer seker
    1/2 bardak seker
    1 yumurta
    1 tatli kasigi vanilya

Firin tepsilerinizi silpat veya pisirme kagidi ile kaplayin. (Ben bunu yapmadim, hafif yaglanmis tepsiden zorluk vermeden ciktilar.)

Vanilyali hamuru yapmak icin, un, kabartma tozu ve tuzu bir kasede iyice karistirin. Mikserinizin kasesinde tereyagi ve sekeri 3 ila 4 dakika cirpin. Yumurta vevanilyayi ekleyip, cirpmaga devam edin. Son olarak, un karisimini katin, yavas hida, ancak hamur olusup, butunlesinceye kadar cirpin. Mikser kasesinden toparlayip, 5 cm capinda bir kutuk olarak sekillendirin.

Kakaolu hamuru yapmak icin, un, kakao, kabartma sodasi ve tozu ile tuzu bir kasede tek renk oluncaya kadar karistirin. Tereyagi ve iki cesit sekeri mikserinizin kasesine alin. 1 1/2 dakika cirpin. Karisimin duzgun ve kremimsi hal almasi yeterli, diger vanilyali hamurda oldugu kadar cirpmaniz gerekmiyor. Yumurta ve vanilyayi ekleyip, cirparak diger malzemeye katismasini saglayin. Un-kakao karisimini da katip, mikserinizin dusuk hizinda ancak hamur olusup, tek renk alincaya kadar cirpin. Hamuru toparlayip, diger vanilyali hamur boyutunda bir kutuk olarak sekillendirin.

Her iki kutugu de kurukafaya benzeyecek sekilde bicimlendirin, yani bir uclarini cene gibi daraltip, karsi ucu biraz genisletin. Vanilyali hamuru boydan boya tahta kasik sapi ile delerek iki goz oyugu yapin. Burun delikleri icin tahta sis, agiz yarigi icin ince agizli bir bicak kullanin. (Ben bunu boyle yapmayi beceremedigim icin, yuzle ilgili ayrintiyi hamuru dilimledikten sonra, tek tek yaptim. Eger kucuk yardimcilariniz olursa, fazla el almiyor.)
Her iki hamuru da saranla sarin. Kesme kolayligi saglamasi bakimindan buzdolabinda (en az iki saat, tercihan 1 gece) dinlendirin.

Dinlenme suresinin sonunda firininizi 175 C ye isitin. Hamurlari 3 mm lik dilimlere kesin. Kakaolu dilimleri firin tepsilerinize 4 cm aralikli olarak dizin. Her kakaolu dilimin uzerine, yuz ayrintilari tamamlanmis bir vanilyali dilim yerlestirin. 12 dakika, ya da vanilyali hamur hafif renkleninceye kadar pisirin. Iki firin tepsisini ayni anda pisiriyorsaniz, pisirme suresinin ortasinda, tepsilerin yerini degistirin. Firindan cikardiktan sonra pisirme kagidiyla izgaraya transfer edin. Pisirme kagidi kullanmadiysaniz, birkac dakika firin tesisinde kalmalarina izin verip, sonra spatula ile dikkatlice izgaraya alip, sogutun.

Yukardaki tariften 36 ile 40 kurabiye cikiyor. Kurabiyelerinizi, hava almayacak sekilde agzi kapali bir kapta 1 hafta saklayabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Telefonunuzdan bizi Takip Etmek İçin Uygulamamızı İndirebilirsiniz


İndir Yemek tarifleri