Hamsi Tava (Tarifi)



Hamsi Tava tarifi, Hamsi Tava nasıl yapılır, Hamsi Tava yapılışı, Hamsi Tava malzemeleri
Malzemeler
 1 kg hamsi
 ½ çay bardağı sıvıyağ
 Mısır unu
 Tuz
 Karabiber

Tarifimiz
Hamsileri ayıkladıktan sonra güzelce yıkayın. Mısır ununu tuz ve karabiberle karıştırın. Suları iyice süzdükten sonra hamsileri alarak mısır ununa batırın. Tavaya yağ koyun ve mısır ununa batırdığınız hamsileri kuyrukları tavanın ortasına bakacak şekilde daire olarak dizin. Orta ateşte 6-7 dakika kadar kızarttıktan sonra bir tabak yardımıyla çevirip diğer yüzlerini de kızartın ve servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Telefonunuzdan bizi Takip Etmek İçin Uygulamamızı İndirebilirsiniz


İndir Yemek tarifleri