3 kg Midye
1 Büyük Soğan
1 Demet Maydanoz
30 g (1/2 Çorba Kaşığı) Tereyağı
200 ml Sek Beyaz Şarap
1 Dal Taze Kekik
1 Defne Yaprağı
3 Çorba Kaşığı Krema
Tuz ve Karabiber
Tarifimiz:
Midyeleri temizleyin. Soğanı ve maydanozu doğrayın. Tereyağını tavada kızdırın. Soğanı 1 dakika kızartın. Midyeleri ve beyaz şarabı ilave edin. Tuz, biber, kekik ve defne yaprağını koyun. Karıştırın ve 6 dakika pişirin. 2 veya 3 kez tahta kaşıkla karıştırın. Kekik ve defne yaprağını çıkarıp atın. Yemeğin suyunu süzün ve 3 çorba kaşığı krema ile karıştırın. Bu karışımı midyelerin üzerine dökün. Karıştırın ve servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder