Denizci Usulü Midye (TARİFİ)

Malzemeler
 3 kg Midye
 1 Büyük Soğan
 1 Demet Maydanoz
 30 g (1/2 Çorba Kaşığı) Tereyağı
 200 ml Sek Beyaz Şarap
 1 Dal Taze Kekik
 1 Defne Yaprağı
 3 Çorba Kaşığı Krema
 Tuz ve Karabiber

Tarifimiz:
Midyeleri temizleyin. Soğanı ve maydanozu doğrayın. Tereyağını tavada kızdırın. Soğanı 1 dakika kızartın. Midyeleri ve beyaz şarabı ilave edin. Tuz, biber, kekik ve defne yaprağını koyun. Karıştırın ve 6 dakika pişirin. 2 veya 3 kez tahta kaşıkla karıştırın. Kekik ve defne yaprağını çıkarıp atın. Yemeğin suyunu süzün ve 3 çorba kaşığı krema ile karıştırın. Bu karışımı midyelerin üzerine dökün. Karıştırın ve servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Telefonunuzdan bizi Takip Etmek İçin Uygulamamızı İndirebilirsiniz


İndir Yemek tarifleri