• Yarım kg. kuşbaşı,
• 2 adet sivribiber,
• 2 adet domates,
• 1 adet soğan,
• 1 tatlı kaşığı domates salçası,
• 1 kase yoğurt,
• 1 adet pide,
• 1 çorba kaşığı sıvıyağ,
• 2 çorba kaşığı tereyağ,
• Yarım limon suyu,
• Karabiber, tuz,
• Kırmızıbiber.
Tarif
Etleri,soğan suyu,limon suyu ve
zeytinyağında 1 gece beklettikten sonra kızgın tavada 10 dk. kadar
pişirin.Bu sırada pideleri fırın tepsisine diin.Pidelerin üzerine et
suyunu gezdirin.Bir kapta yoğurdu çırpıp pidelerin üzerine dökün.Salçayı
sulandırıp içine baharatları ilave edin. Domatesleri,biberleri ve
maydonozu küçük küçük doğrayıp ekleyin. Etleri pidelerin üzerine koyup
10 dk.kadar pişmeye bırakın.
0 yorum:
Yorum Gönder