• 1 kg kuzu pirzolası (herbiri yaklaşık 100 g`lık 10 adet; ayıklanmış)
• 1/2 çay k. tuz, taze çekilmiş karabiber
• 250 ml (1 su bardağı) ayçiçek yağı
• 120 g (1 su bardağı) un
• 3 yumurta (1 çorba k. ayçiçek yağı ve 1 çorba k. su katılarak çırpılmış)
• 1 su bardağı ufalanmış bayat ekmek içi ya da galeta unu
METRDOTEL YAĞI İÇİN: ·
• 45 g (3 çorba k.) margarin
• 1/4 limonun suyu
• 1/4 çay k. kıyılmış maydanoz
• 1/4 çay k. tuz, beyazbiber
Tarif
Kuzu pirzolalarını bıçağın sırtıyla
hafıfçe bastırarak inceltin. Fazla yağlarını kesip, atın. Tuz ve biberi
serpin. Yumurta-yağ-su karışımını hazırlayın. Pirzolaları sırasıyla
una, yumurtalı karışıma ve ufalanmış bayat ekmek içine bulayıp pane
edilmek üzere hazır hale getirin.
Bir tavada ayçiçek yağım kızdırın. Yağ kızınca kuzu pirzolalarım tavaya koyup, bir kez altüst ederek, 7-8 dakika, her iki yam da altın sarısı bir renk alıncaya kadar pişirin.
Diğer yanda metrdotel yağının bütün malzemesini karıştırın. 2 cm çapında bir rulo haline getirip, yağlı kağıda sarın. Buzdolabında sertleştirin.
Pane kuzu pirzolalarını önceden ısıtılmış tabaklarda, üstlerine birer parça metrdotel yağı koyarak sıcak olarak servis yapın.
Bir tavada ayçiçek yağım kızdırın. Yağ kızınca kuzu pirzolalarım tavaya koyup, bir kez altüst ederek, 7-8 dakika, her iki yam da altın sarısı bir renk alıncaya kadar pişirin.
Diğer yanda metrdotel yağının bütün malzemesini karıştırın. 2 cm çapında bir rulo haline getirip, yağlı kağıda sarın. Buzdolabında sertleştirin.
Pane kuzu pirzolalarını önceden ısıtılmış tabaklarda, üstlerine birer parça metrdotel yağı koyarak sıcak olarak servis yapın.




0 yorum:
Yorum Gönder