• 750 gr. koyun kol eti (kemiksiz)
• Tuz, karabiber
• 2 büyük boy havuç
• 1 su bardağı sıcak su
• 1 çorba kaşığı salça
•1 çorba kaşığı yoğurt
Tarif
Koyun kolunun, eti zedelemeden
kemiğini çıkartıp yayın. Bu yemekte etin her yanının mümkün olduğunca
eşit kalınlıkta olması önemlidir. Bunun için, etin kalın olan
kısımlarını, etten tamamen kopmayacak biçimde kesin. Açılmış koyun
kolunu hafifçe dövün.
Üzerine tuz ve biberi serpin. 10 dakika haşlanmış havuçları etin ortasına koyup sıkı sıkıya rulo halinde sarın. Yanları içine sokup açık yerleri çuvaldızla dikin ve iple sıkı sıkı sarın.
Eti bir tencereye koyun, suyu ilave edip kapağı sıkıca kapatın. Harlı ateşte bir taşım kaynatın. Kaynar kaynamaz kısıp yaklaşık 1 saat 30 dakika pişirin.
Fırınınızı 180 dereceye getirip, ısıtın. Bir kapta salçayı yoğurtla karıştırın. Suda pişmiş eti tencereden çıkartın. Etin üzerine salça - yoğurt karılımını bir fırçayla sürüp, fırın tepsisine yerleştirin. Tepsiyi önceden 180 dereceye getirilip ısıtılmış olan fırına sürüp, üstü kızarıncaya kadar, yaklaşık 20 dakika pişirin.
Tepsiyi fırından alın. Etin iplerini kesin. Dilimleyerek sıcak olarak servis yapın.
Üzerine tuz ve biberi serpin. 10 dakika haşlanmış havuçları etin ortasına koyup sıkı sıkıya rulo halinde sarın. Yanları içine sokup açık yerleri çuvaldızla dikin ve iple sıkı sıkı sarın.
Eti bir tencereye koyun, suyu ilave edip kapağı sıkıca kapatın. Harlı ateşte bir taşım kaynatın. Kaynar kaynamaz kısıp yaklaşık 1 saat 30 dakika pişirin.
Fırınınızı 180 dereceye getirip, ısıtın. Bir kapta salçayı yoğurtla karıştırın. Suda pişmiş eti tencereden çıkartın. Etin üzerine salça - yoğurt karılımını bir fırçayla sürüp, fırın tepsisine yerleştirin. Tepsiyi önceden 180 dereceye getirilip ısıtılmış olan fırına sürüp, üstü kızarıncaya kadar, yaklaşık 20 dakika pişirin.
Tepsiyi fırından alın. Etin iplerini kesin. Dilimleyerek sıcak olarak servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder