• 300 g işkembe
• 400 g (1 3/5 su bardağı) nohut (1 gece önceden suda bekletilmiş)
• 75 g (5 çorba k.) terayağ
• 200 g (2 orta boy) soğan (ince doğranmış)
• 1/2 çay k. tuz
Tarif
Nohutları süzdürüp, bir tencereye
koyun ve üzerini birkaç santim örtecek kadar su koyup, harlı ateşte bir
taşım kaynatın. Daha sonra ateşi kısarak, orta ateşte, yaklaşık 1 saat
nohutlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Tencereyi ateşten alın.
Margarini bir tencerede eritin. Doğranmış soğanı ilave edip, birkaç dakika, soğan pembeleşip yumuşayıncaya kadar sote edin. İşkembenin haşlama suyundan 4 su bardağı ve tuz ilave edip, bir taşım kaynatın. Nohutları ilave edin. Ateşi kısın. Tencerenin kapağını örtüp, ağır ateşte yaklaşık 1 saat pişirin. İşkembeleri de katıp, yine ağır ateşte, 1 saat daha pişirin.
İşkembeli nohutu, önceden ısıtılmış tabaklarda, sıcak olarak servis yapın.
Margarini bir tencerede eritin. Doğranmış soğanı ilave edip, birkaç dakika, soğan pembeleşip yumuşayıncaya kadar sote edin. İşkembenin haşlama suyundan 4 su bardağı ve tuz ilave edip, bir taşım kaynatın. Nohutları ilave edin. Ateşi kısın. Tencerenin kapağını örtüp, ağır ateşte yaklaşık 1 saat pişirin. İşkembeleri de katıp, yine ağır ateşte, 1 saat daha pişirin.
İşkembeli nohutu, önceden ısıtılmış tabaklarda, sıcak olarak servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder