• 25 gr terayağ
• 1 adet soğan ince kıyılmış
• 1 diş sarmısak dövülmüş
• 1/2 çay kaşığı kereviz tozu
• 1 adet kırmızı dolmalık biber (dilimlenmiş)
• Tavuk suyu (3 çeyrek su bardağı)
• Tuz ve karabiber
• 1 adet arpacık soğan (ince doğranmış)
• 1 adet defne yaprağı
• 1?2 dal maydanoz
• 3 yemek kaşığı sirke
• 10 adet tane karabiber
• 2 yumurta sarısı
• 100 gr erimiş margarin
• 1 yemek kaşığı kuru tarhun
• 4 çay kaşığı kıyılmış maydonoz
• 4x150 gr bonfile
Tarif
25 gr terayağla soğan ve sarımsağı
2-3 dakika kavurun. Kereviz tozunu, kırmızı biberi ve tavuk suyunu ilave
edip 10-15 dakika pişiriniz. Blendıra koyup sos haline getiriniz.
Bearnaise sos için tavanın içine arpacık soğanı, defne yaprağı, tarhun otu ve dal maydonozu, tane karabiberi ve sirkeyi koyup kaynatın. Sadece 1 yemek kaşığı sos kalıncaya kadar süzüp bir kenara alınız.
Yumurta sarılarına hazırlanmış sirke sosunu 30 saniye kadar karıştırarak yediriniz. Karıştırırken aynı zamanda erimiş margarini yavaş yavaş ilave ediniz. Kıyılmış kuru tarhun otunu ve maydanozu ile edip sosu kabı ile birlikte sıcak su bulunan bir tencerede tutunuz. Bonfileleri ister ızgarada isterse tavada pişirebilirsiniz. Kırmızı biber sosu ve bearnaise sosu tabakaları yarı yarıya dökerek tabakta kırmızı ve sarı renkte iki sos görüntüsü oluşturup etleri üzerine koyup servis ediniz.
Bearnaise sos için tavanın içine arpacık soğanı, defne yaprağı, tarhun otu ve dal maydonozu, tane karabiberi ve sirkeyi koyup kaynatın. Sadece 1 yemek kaşığı sos kalıncaya kadar süzüp bir kenara alınız.
Yumurta sarılarına hazırlanmış sirke sosunu 30 saniye kadar karıştırarak yediriniz. Karıştırırken aynı zamanda erimiş margarini yavaş yavaş ilave ediniz. Kıyılmış kuru tarhun otunu ve maydanozu ile edip sosu kabı ile birlikte sıcak su bulunan bir tencerede tutunuz. Bonfileleri ister ızgarada isterse tavada pişirebilirsiniz. Kırmızı biber sosu ve bearnaise sosu tabakaları yarı yarıya dökerek tabakta kırmızı ve sarı renkte iki sos görüntüsü oluşturup etleri üzerine koyup servis ediniz.
0 yorum:
Yorum Gönder