• 1 kg. açılmış pirzola et,
• 100 gr. kuru soğan,
• 150 gr. rendelenmiş domates,
• 250 gr. domates,
• 50 gr. yeşil biber,
• 50 gr. domates salçası,
• 50 gr. terayağ
• 250 gr. ayva, yarım çay bardağı nar pekmezi, yarım çay bardağı limon suyu,
• 10 gr. pul biber, 10 gr Tuz
• 2 gr. yedi türlü baharat ve karabiber, 4 su bardağı su
Tarif
Bir tencereye margarin ve et konur
ocağın altı yakılır. Et biraz kavrulduktan sonra halka doğranmış soğan
ilave edilir, soğan hafif pembeleşince salça ilave edilip rendelenmiş
domates konur ve karıştırılır. Karışıma 4 su bardağı su ilave edilir,
tuzu atılır, kefi alınıp tencerenin kapağı kapatılır, ocağın altı
kısılır. Bir kaseye nar pekmezi, limon suyu ve baharatlar konup
karıştırılır. Bu karışım etin üzerine aktarılır. Ayvanın kabuğu soyulur
dörde bölünerek yemeğin üzerine konur ve pişirilir. Domates ve biberleri
de doğrayıp yemeğin üzerine atıp 3 dakika pişirilir. Yemek servise
hazırdır.
0 yorum:
Yorum Gönder