• 50 gr. kuzu kuşbaşı et,
• 50 gr. patlıcan,
• 1/2 çay bardağı yağ,
• 1 yemek kaşığı domates salçası,
• 1 adet ortaboy kuru soğan,
• 200 gr. nohut,
• 2 adet orta boy domates,
• 3 adet yeşil sivribiber,
• 1 adet limon,
• Kuru nane,
• 3?5 diş sarımsak,
• 4 su bardağı su.
Tarif
Tencerede yarım çay bardağı yağda
kuşbaşı etler kavurulur. Kavrulan etin üzerine diş diş doğranmış kuru
soğan ilave edilip soğanlar ölünceye kadar kavurma işlemine devam
edilir. Bu karışımın içine salça koyup karıştırılır ve 4 su bardağı su
koyup kaynamaya bırakılır. Yemek kaynamaya başlandığında akşamdan
ıslatılmış nohut konur ve kısık ateşte et ve nohut pişene kadar
kaynatılır. Yemek piştikten sonra kuşbaşı şeklinde doğranmış
patlıcanlar, kabukları soyulmuş doğranmış domatesler, yeşil biberler ve
istenilen büyüklükte doğranmış sarımsaklar ilave edilir. Malzemelerin
hepsi pişinceye kadar kaynatılır ve pişmeye yakın 1 adet limonun suyu
sıkılır. Diğer tarafta bir tavada kızdırılmış yağın üzerine kuru nane
konur. Bu yağ sıcak sıcak yemeğin üzerinde gezdirilir. Yemek servise
hazırdır.
0 yorum:
Yorum Gönder