• 500 gr tavuk kuşbaşı
• 1 soğan
• 1 salçalık kırmızıbiber
• 5 çarliston biber
• 2 diş sarımsak
• 2 çorba kaşığı zeytinyağı
• 2 domates
• Tuz, karabiber, kekik
Tarif
Soğanları ve sarımsakları
temizleyip kıyın. Biberlerin çekirdekli kısımlarını temizleyip ince
şeritler halinde doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup iri iri
doğrayın.
Tavuk etlerini teflon tavaya alıp etler suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Zeytinyağı, kıyılmış soğan ve sarımsakları ekleyip soteleyin. Biber, domates, tuz, karabiber ve kekik ekleyip karıştırın. Kapağı kapalı olarak ara sıra karıştırıp 15 dakika pişirin.
Sıcak olarak servis yapın.
Tavuk etlerini teflon tavaya alıp etler suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Zeytinyağı, kıyılmış soğan ve sarımsakları ekleyip soteleyin. Biber, domates, tuz, karabiber ve kekik ekleyip karıştırın. Kapağı kapalı olarak ara sıra karıştırıp 15 dakika pişirin.
Sıcak olarak servis yapın.