• 6 adet tavuk kalça,
• 1 adet sivribiber,
• 1 adet soğan,
• 1 su bardağı bulgur,
• 1 çorba kaşığı biber salçası,
• 2 çorba kaşığı tereyağ,
• 1 çay kaşığı kırmızıbiber, karabiber, tuz.
• 1 su bardağı su.
Tarif
Soğanı tencerede yağla birlikte
kavurun. İçine doğranmış sivribiber, salça,bulgur ve baharat koyup su
ekledikten sonra bir taşım kaynatın.
Hazırladığınız bu içi tavukların içine koyup sarın.Tavukları iple ya da kürdanla açılmayacak şekilde kapatın.
Tavukları fırın kabına dizip 1 bardak su ilave edin. Ateşte 25 dk. süreyle pişirin.
Hazırladığınız bu içi tavukların içine koyup sarın.Tavukları iple ya da kürdanla açılmayacak şekilde kapatın.
Tavukları fırın kabına dizip 1 bardak su ilave edin. Ateşte 25 dk. süreyle pişirin.