Tatustam Bamyalı hindi güveci nasıl yapılır

Bamyalı hindi güveci malzemeleri ve tarifi.

Bamyalı Hindi GüveciMalzemeler:
1 kilo doğranmış kuşbaşı
2 büyük boy domates
1 tatlı kaşığı salça
5 adet arpacık soğan
2 su bardağı dondurulmuş yeşil bamya
2 kırmızı çarliston biber
Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
1 kaşık tereyağı
3 su bardağı hindi suyu

Yemek Tarifleri:
Ayçiçek yağını bir tavaya boşaltın ve arpacık soğanlarını pembeleşinceye kadar kızartın. Daha sonra soğanları bir başka kaba alın.

Hindi etlerini aynı tavada kızartın. Daha sonra bu etleri de bir başka kaba alın.

Ayrı bir tavaya tereyağı koyun. Kabuklarını soyduğunuz ve ince ince doğradığınız domatesleri tereyağı ile birlikte 1-2 dakika kavurun. Kavrulmuş domatese salça ve hindi suyunu ekleyin ve kaynayıncaya kadar pişirin.

Tavadaki malzemelere kızarmış hindi etlerini ilave edin ve 15-20 dakika daha kaynatın.

Karışıma arpacık soğanları ve çözülmüş bamyaları ekleyin ve karıştırın.

Tavadaki malzemeleri güveç kabına alın. Malzemelerin üzerini domates ve biber dilimleriyle süsledikten sonra fırında 20-25 dakika kadar pişirin.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Telefonunuzdan bizi Takip Etmek İçin Uygulamamızı İndirebilirsiniz


İndir Yemek tarifleri