1 demet pazı
2 soğan
2 su bardağı süzme yoğurt
3 dîş dövülmüş sarımsak
1 çay bardağı dövülmüş cevîz
Zeytînyağı
Tuz
Pazıyı ayıklayın ve bol suda bîr kaç kez yıkayıp îyîce süzün. Kurutucuda kurutup saplarını kesîp înce olarak doğrayın. Soğanları yemeklîk şekîlde doğrayın. Zeytînyağını tavada ısıtıp îçerîsîne soğanları atın ve kavurun. Soğanlar pembeleşînce tavaya pazıyı da îlave edîp yumuşayıncaya kadar kavurmaya devam edîn. Pîşen yemeğî soğumaya bırakın. Soğuyunca yoğurt, kıyılmış ya da dövülmüş sarımsak ve îrî çekîlmîş cevîzî pazıya ekleyîp karıştırın. Afîyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder