Evde yaptığınız yoğurt yada hazır aldığınız yoğurtların kaymaklarını bir kavanozda bekletin yeteri kadan olduğunda bledıra koyun.Üzerine bir bardak sıcak su biraz da oda sıcaklığında su ilave edin.Çırpmaya başlayın,yağlar üzerinde birikinceye kadar çırpın.Üzerinde yağlar topaklanmaya başlayınca,yağları bir kaseye alın.Bu sefer buz gibi soğuk suyla ayranı çıkıncaya kadar yıkayın.Böylece yağ sıkışacaktır.Buzdolabında bekletin ve kısa sürede tüketin.
Çökelek Yapımı
Kalan ayrandan da çökelek yapabilirsiniz.nasıl mı? Kalan ayranı ocakta
kaynatın,eğer biraz da yogurt ve tuz ilave edebilirsiniz.Kaynayınca
peynirler üzerine toplanacaktır.Bu suyu bir bez torbadan süzün. Biraz
sıkarak suyunu çıkarın ve afiyetle yiyin.
0 yorum:
Yorum Gönder