• 2 su bardağı haşlanmış Amerikan Pirinci
• 2 diş sarmısak ince doğranmış
• 1 çay kaşığı rezene tohumu
• 1/2 çay kaşığı tuz
• 1/2 çay kaşığı toz kırmızı biber
• 1/2 çay kaşığı kırmızı biber
• 1/2 çay kaşığı çekilmiş zerdeçal
• 1/4 çay kaşığı kimyon
• 1/4 çay kaşığı toz karabiber
• 1 yemek kaşığı sıvı yağ
• 4 parça Keskinoğlu piliç eti (but veya ön kol)
• 1 adet doğranmış soğan
• 1 çay bardağı su
• 1 demet maydanoz
Tarif
Sarımsak, rezene, tuz, kırmızı
biber, zerdeçal, kırmızı biber, kimyon ve karabiberi küçük bir kaseye
koyun ve bekletin. Yağı geniş bir tavada kızdırın. Piliç etini ilave
edip ara sıra çevirerek hafif kızartın. Tavadan çıkartın ayrı bir tabağa
alın. Aynı tava içinde orta ateşte ince ince doğradığınız soğanları
hafif kavurun. Sarmısak karışımını karıştırın ve 1-3 dakika pişirin.
Piliç etini tekrar tavaya koyun ve su ilave edin kaynamaya başlayınca
ocağın altını kısın, üzerini örtüp yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Etin
iyice piştiğini anlamak için bir çatal batırarak kontrol edin. Haşlanmış
sıcak pirinç üzerine koyarak servis yapın. Üzerine doğranmış maydanoz
serpin ve maydanoz yaprakları ile süsleyin.