• 6 adet milföy hamuru
• 300 g kalça şiş
• 3 adet domates
• 2`şer adet havuç ve soğan
• 1 su bardağı haşlanmış bezelye
• 100 gr. margarin Tuz, karabiber
Tarif
Havuçları ve domatesleri küp küp,
soğanları da yemeklik doğrayın. Margarini bir tencerede erittikten sonra
tavuk etlerini kızarıncaya kadar kavurun. Daha sonra soğanları ve
havuçları ekleyip soğanlar pembeleşinceye kadar kavurma işlemine devam
edin. Domatesleri de ilave edip suyuna çekinceye kadar pişirin.
Tencereye bezelye, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın ve tencereyi
ocaktan alın. 6 adet ısıya dayanıklı küçük kaseye, pişirdiğiniz karışımı
paylaştırın. Kaselerin üzerine milföy hamurlarını kapatın. Önceden
ısıtılmış 200 derece fırında hamurların üzeri kızarana kadar pişirin.
Pişen hamurları servis tabağına ters çevirip sıcak olarak servis yapın.