• 1 Kg Piliç But Sarma
• 2 Yemek kaşığı soya sosu
• 1 Diş sarımsak
• 2 Tatlı kaşığı köri
• 1 Çay bardağı krema
Tarif
But sarmaları bütün olarak soya
sosu, 1 tatlı kaşığı köri ve ezilmiş sarımsakla 4 saat marine edin.
Marine ettiğiniz but sarmaları teflon tavada arkalı önlü pişirip, fırın
tepsisine dizin. Folyo ile üzerini kaplayıp 180ºC fırında 20 dakika
kızartın. Fırın tepsisindeki yemek suyunu bir tencereye alın. 1 çay
bardağı krema ve bir tatlı kaşığı köri ekleyin. Kısık ateşte sos
koyulaşıncaya kadar pişirin. Daha önce pişirmiş olduğumuz tavuk
etlerinin üzerine gezdirin. Sıcak olarak servis yapın.