1 kg istediğiniz cins balık (temizlenmiş; küçükse bütün bırakılmış, büyükse parçalara ayrılmış)
2?3 adet patates
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet havuç
1 adet küçük kereviz
4 diş sarmısak
2 adet limon
1 adet maydanoz
Tuz , karabiber
2?3 adet soğan
Tarif
Soğanları piyaz doğrayın.
Zeytinyağında kızartmadan kavurun.
2 su bardağı su ilave edip, kaynatın.
Suyu biraz azalıp, soğanları da pişince süzgeçten geçirin; soğanları da ezin.
Tekrar ateşe koyun.
Balıkları, patatesleri, soyulmuş sarımsağı, havucu, kerevizi ilave edin.
Tuz ve karabiberini katarak ateş üzerinde veya fırında pişirin.
İnmesine 10 dakika kala 2 limon suyu, kıyılmış maydanozu ekleyin ve servis yapın.
1 yorum:
ellerinize sağlık nefis görünüyor
Yorum Gönder