Balık Pilakisi (Tarifi)

Malzemeler
 1 kg istediğiniz cins balık (temizlenmiş; küçükse bütün bırakılmış, büyükse parçalara ayrılmış)
 2?3 adet patates
 1 çay bardağı zeytinyağı
 2 adet havuç
 1 adet küçük kereviz
 4 diş sarmısak
 2 adet limon
 1 adet maydanoz
 Tuz , karabiber
 2?3 adet soğan

Tarif
Soğanları piyaz doğrayın.

Zeytinyağında kızartmadan kavurun.

2 su bardağı su ilave edip, kaynatın.

Suyu biraz azalıp, soğanları da pişince süzgeçten geçirin; soğanları da ezin.

Tekrar ateşe koyun.

Balıkları, patatesleri, soyulmuş sarımsağı, havucu, kerevizi ilave edin.

Tuz ve karabiberini katarak ateş üzerinde veya fırında pişirin.

İnmesine 10 dakika kala 2 limon suyu, kıyılmış maydanozu ekleyin ve servis yapın.

1 yorum:

MERMERTEZGAHYEMEKTARİFLERİ dedi ki...

ellerinize sağlık nefis görünüyor

Yorum Gönder

 
Telefonunuzdan bizi Takip Etmek İçin Uygulamamızı İndirebilirsiniz


İndir Yemek tarifleri