• 1 kg sarı patates
• 250 gr kıyma
• 2 orta boy soğan
• 3 orta boy domates
• 2?3 adet çarliston biberi
• 3 kaşık yağ
• Tuz?karabiber
Tarif
1. Patateslerin kabuklarını
ayıklayıp yıkayın. Yarım parmak eninde yuvarlak parçalar halinde
doğrayın. Hafif yağlanmış bir tepsiye gerekiyorsa, iki kat olmak üzere
yerleştirin.
2. Doğranmış soğanları yağda kavurun. Kıymayı ekleyin, suyunu çekince kabukları soyulmuş ve doğranmış 2 adet domates, tuz ve biber koyup biraz daha pişirin ve patateslerin üzerine yayın. Biberlerin ve kalan domatesin çekirdeklerini çıkarıp irice doğrayın. Kıymanın üzerine serpiştirin. Yeterince su ve tuz ekleyip pişirin.
2. Doğranmış soğanları yağda kavurun. Kıymayı ekleyin, suyunu çekince kabukları soyulmuş ve doğranmış 2 adet domates, tuz ve biber koyup biraz daha pişirin ve patateslerin üzerine yayın. Biberlerin ve kalan domatesin çekirdeklerini çıkarıp irice doğrayın. Kıymanın üzerine serpiştirin. Yeterince su ve tuz ekleyip pişirin.
0 yorum:
Yorum Gönder