Papaz Yahnisi (tarifi)

Malzemeler
• 750 gr kemiksiz dana eti
• 25?30 adet arpacık soğan
• 10?12 diş sarımsak
• 100 gr. tereyağ
• 3 su bardağı sıcak su
• 10?12 mantar
• 6 çorba kaşığı sirke
• Yarım limonun suyu
• 1 çay kaşığı tarçın
• Yarım çay kaşığı kırmızı tozbiber
• 1 çay kaşığı karabiber, tuz



Tarif
Eti kuşbaşı doğrayın. Soğan ve sarımsakların kabuklarını soyun. Mantarları ovalayarak temizleyip dilimleyin. Kararmalarını önlemek için limonlu suda bekletin.

Tencerede sıvıyağı kızdırın. Eti ilave edip tahta kaşıkla karıştırarak rengi dönene kadar kavurun. Soğan ve sarımsakları ekleyip pembeleşinceye kadar sote edin.

Etler hafif yumuşayınca ve soğan ile sarımsaklar pembeleşince sıcak suyu ve şarabı ilave edin. Etler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 30 dakika kapağı kapalı olarak pişirin.

Mantarları süzüp etlere ekleyin. Tarçın, kırmızı tozbiber, karabiber ve tuzla tatlandırıp 10-15 dakika daha pişirin. Ateşten alıp maydanozla süsleyin ve servis yapın.


0 yorum:

Yorum Gönder

 
Telefonunuzdan bizi Takip Etmek İçin Uygulamamızı İndirebilirsiniz


İndir Yemek tarifleri